SipSmith London Dry Gin

SipSmith London Dry Gin

SipSmith London Dry Gin – traditsioonilise ja klassikalise džinni parim esitus. See auhinnatud, väga kvaliteetne ja suure südamega meisterdatud džinn on pärit otse Londonist. Maitselt värske, õrnalt apelsinine. Piisavalt mahe Martini jaoks, samas täidlane ja tasakaalukas, täiuslik džinn&toonikusse! Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist.

LOE ARTIKLIT
Chateau Haut-Gaussens Bordeaux Rouge

Chateau Haut-Gaussens Bordeaux Rouge

Jahedamate kevadilmadega sobib üks klaasike punast! Proovi Prantsusmaa Chateau Haut-Gaussens Bordeaux Rouge`i. See punane vein on peene karmiinpunase värvusega. Lõhnabuketis võib tunda vürtsikate pungade ja trühvli nüansse, mis sulanduvad magusamate lagritsa ja kuivatatud viigimarjadega. Maitse on pehmelt ploomine, magusa punasesõstramoosi järelmaitsega. Lase klaasis minutike-paar hingata, läheb veel paremaks! Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada […]

LOE ARTIKLIT
Pardikoiva confit ja veinisoovitus

Pardikoiva confit ja veinisoovitus

Pole ühtegi mõtet, mida nädalavahetustel kokata? Nädalalõppude juurde kuulub kaetud laud ja tavapärasest pikemaks venivad hetked laua ääres. Proovi pardikoiva confit´d – ajatu klassik Prantsuse köögist. Pardikoiva confit on üks n-ö laisa inimese roog, mis valmib ilma suuremate pingutusteta. Pardiliha haudub aeglaselt omas mahlas ja suure tõenäosusega saab sellest sinu mõnus sõltuvus. Confit saatjaks sobib […]

LOE ARTIKLIT
Kitsejuustusalat ja Sauvignon

Kitsejuustusalat ja Sauvignon

Soe kitsejuustusalat on kevadel: a) kõige lihtsam b) kõige maitsvam või c) kõige lihtsam ja maitsvam salat? Õiged vastused saatke meile tuvipostiga teele! Proovi Angeelika Kangi versiooni soojast kitsejuustusalatist ja kõrvale Loire’i oru Sauvignoni, näiteks Sancerre – suurepärane kooslus. Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist.

LOE ARTIKLIT
Panarea Island Gin

Panarea Island Gin – esmaklassiline džinn Itaaliast

Itaalias meisterdatakse ka väga head džinni. Alates selle aasta algusest on kõigil võimalik proovida esimest esmaklassilist džinni Itaaliast – Panarea Island Gin. Džinn on toodetud Lorenzo Inga perekonna poolt, kelle suguvõsa ajalugu on seotud Sitsiilias Panarea saarega ja selle saare järgi on saanud džinn ka oma nime. Džinn sisaldab parimaid Vahemere piirkonnast pärit taimseid komponente, […]

LOE ARTIKLIT
Kliendileht 04-05/2017

Kliendileht 04-05/2017

Meie uus kliendileht on CityAlko ja SuperAlko poodides saadaval! Paljud saavad kliendilehe ka oma postkasti. Värskest kliendilehest leiad lisaks paljude veinide ja parimate hindadega pakkumistele soovitused nii volbriööks kui emadepäevaks, Sauvignon Blanc veinide tutvustuse ning juttu tehakse ka džinnidest. Pea meeles, et kõik hinnad kehtivad ka SuperAlko kauplustes! Head lugemist ning kohtumiseni CityAlko ja SuperAlko […]

LOE ARTIKLIT
CityAlko soovitab emadepäevaks

CityAlko soovitab emadepäevaks

14. mai on üks suure südamega päev, sest see on emadepäev! Kook kotti, lilled kätte ja emale külla! Kuna puud on siis juba rohelised ja lilledki kirjud, siis tee emaga üks jalutuskäik loodusesse või lase emal endale pannkooke küpsetada! Pea meeles, et magustoiduvein peaks olema magustoidust endast magusam, muidu kisub hapuks! Vaata ka meie soovitusi […]

LOE ARTIKLIT
Kanged hitid

Kanged hitid – džinnid

London Dry tüüpi džinn on maailmas kõige populaarsem! Oluline on meeles pidada, et London Dry ei pea olema toodetud Londonis, tegu on kuiva džinniga, millele ei tohi lisada miskit kunstlikku. Kõik peab olema taimedest, ürtidest ning viljadest endist destilleeritud. Džinn & Tooniku sünnilugu on põnev! Kõiges on süüdi Briti koloniaalarmee sõdurid, nad avastasid, et malaaria […]

LOE ARTIKLIT
Veinitutvustus: Sauvignon Blanc

Veinitutvustus: Sauvignon Blanc

Kellele meeldivad värsked valged veinid? Tore – kätemeri. Sauvignon Blanc on tihti mõnusalt mineraalne, tikrine, rohune, veidi sparglit ja nõgestki! Kõige kuulsamad Sauvignon Blancid tulevad Prantsusmaalt Loire’i orust ning etiketile kirjutatud Sancerre või Pouilly-Fumé. Ja üldse alla ei jää mõnusalt tikrised Uus-Meremaa ja rohelised Lõuna-Aafrika Sauvignonid! Itaalia on Sauvignon Blanci kõige paremini hoitud saladus! Vaata […]

LOE ARTIKLIT
CityAlko soovitab volbriööks

CityAlko soovitab volbriööks

Volbriöö ja 1. maiga saab lõpuks tervitada kevadet! Juba aastasadu on sel ööl ja päeval peetud pidu, kus laual maitsvad söögid-joogid – valige oma seltskonna maikrahv ja -krahvinna ning tundke kevadest rõõmu! Pöörame pilgud ka Tartu poole, kus korporatsioonide uksed valla ning loodetavasti kostub aknast lõbus lauluhääl! Vaata ka meie pakkumisi volbriööks. Pea meeles võtta […]

LOE ARTIKLIT
Nicolas Feuillatte Brut

Nicolas Feuillatte Brut

Kuna märts on ikkagi esimene kevadkuu, siis kõik kerge on tagasi moodi tulemas. Meie soovitus on Nicolas Feuillatte Brut – kauni roheka varjundiga helekollase värvusega šampanja. Aroomilt lilleline, lisaks valged puuviljad, magusad tsitrusviljad, kuslapuu … Maitselt muljetavaldavalt värske, delikaatne ja elegantne. Küpsemisaeg pudelis minimaalselt 2 aastat. See šampanja on valge kala kõige suurem sõber, pista […]

LOE ARTIKLIT
Gratien

Gratien & Meyer Cremant de Loire Brut

Mõni vahuvein lihtsalt on toidu sõber, see Cremant de Loire on just selline! Noh, nad on veinitegemist ka harjunud oma 150 aastat, meetod sama traditsiooniline, mis šampanjalgi! See kvaliteetvahuvein Prantsusmaalt on Loire orus kasvanud viinamarjadest (Chenin Blanc 50%, Cabernet Franc 10% , Chardonnay 40%) – kerge ja elegantne, rikkaliku ja elava mulliga. Vein pressitakse käsitsi korjatud […]

LOE ARTIKLIT