Kontrolli, milline kuller toimetab tellimuse Sinu aadressile.Vajuta siia!

MEIE UUS KVALITEEDIMÄRK – HÕRGUTAJA

Oleme rõõmsad, et saame tutvustada klientidele meie loodud kvaliteedimärki – Hõrgutaja. Nüüdsest on meie kauplustes paljud veinid ja vahuveinid tähistatud just sellise märgiga. Hõrgutaja märk pudelil tähistab joogi kindlaid maitseomadusi, mis on kirjeldatud all pool. Märkide eesmärk on teha kliendil veini või vahuveini valimine kiireks ja lihtsaks ning anda vihjeid ka joogi kõrvale sobiva toidu osas*.

Siin on ülevaade Hõrgutaja märkidest, nende tähendustest ja toidusoovitustest.

 

KERGE & SÄRTSAKAS

Selle kleebisega veinid on iseloomult elavad ja enamasti noored ning valmis kohe tarbimiseks. Pigem on ka nende veinide värv hele, mis viitab veini värskusele ning noorusele.

Toidusoovitus: kerge ning noor vein ei soovi enda kõrvale väga rasket ega keerulist toitu. Sobib enamasti hästi omaette nautimiseks või salatite, grillitud juurviljade ning kerge valge lihaga (kana, kalkun, sealiha), kala ning mereandide ning värskemate juustudega.

 

MESINE & PUUVILJANE

Selle kleebisega veinid on veidi magusamate (“mesiste”) alatoonidega kui tavalised kuivad veinid, mistõttu võib ka veini kehandit tunda veidi täidlasemana.

Toidusoovitus: sobib suurepäraselt grillitud kala- ning kanaroogadega, grillitud juurviljade, keskmise täidlusega juustudega, suppide ja kergemate pastadega (mitte tomatikastmega), samuti ka risotto, sushi ning Aasia toitudega, kuna veini kerge magusus tasakaalustab ning pehmendab toidus leiduvaid vürtse.

 

HÕRK & MARJANE

Selle kleebisega veinid on mahlased ja marjased, kuid seejuures kerge või keskmise täidlusega, mis teeb neist ideaalse “igapäevaveini”.

Toidusoovitus: sobivad suurepäraselt lihtsate koduste igapäevaste toitudega. Samuti pasta, pitsa, pajaroogade ning kergemate hautiste ja keskmise täidlusega juustudega.

 

 

KIRGLIK & JÕULINE

Selle kleebisega veinid on täidlase kehandi ning jõulise iseloomuga, nendest võib leida rohkem tanniine ning happesust. Tihtipeale on nad ka veidi vürtsikamad ning enamasti sobivad just pikaajalisemaks säilitamiseks.

Toidusoovitus: küpsed juustud, metsloomaliha, lambaliha, grillitud veiseliha, maitsekamad seened, lopsakad hautised punasest lihast.

 

 

MOOSINE & TUMMINE

Selle kleebisega veinid on kergelt magusate alatoonidega ja sametiselt pehmed. “Moosisus” nendes veinides väljendub veini veidi tihedamas ja meelamas tekstuuris, mida juues võib tihtipeale tekkida tunne nagu jooks vedelat moosi (enamasti just mustsõstra-, maasika- või kirisimoosi).

Toidusoovitus: grillitud lihad, keskmised ja täidlased juustud, vürtsikamad road ja karrid, tume šokolaad ning erinevad šokolaadidesserdid.

 

ELEGANTNE & KÜLLUSLIK

Selle kleebisega veinid on äärmiselt elegantsed ning peenema iseloomuga, pigem keskmise täidlusega. Enamasti meeldivad sellised veinid just pikaajalisematele veiniarmastajatele, kes otsivad põnevaid uusi dimensioone. Pigem on tegu veinidega, mida võib säilitada lausa aastakümneid.

Toidusoovitus: õrnema tekstuuriga juustud nagu kitsejuust või nooremat sorti Brie (liiga tugeva aroomiga juustud võivad veini elegantsuse ära rikkuda ning liialt domineerida), keskmise täidlusega liha (näiteks ürtidega valmistatud jänes, kana, pardirind või hoopis tuunikala seesamikattega), Burgundia pada. Samuti suurepärane juurviljahautisetega ning seenteroogadega (näiteks seenerisoto, trühvlid jne).

 

*Soovitused on siiski üldised ja täpsemate tootjapoolsete soovituste leidmiseks (ning maksimaalseks toidu-veini elamuseks) tasub uurida igat tootelehte eraldi.